Tájékoztató a 2011. évi Népszámlálásról

Tisztelt Lakosság!

A 2011. évi népszámlálásról a 2009. évi CXXXIX. törvény rendelkezik. A törvény értelmében a Magyar Köztársaság területén 2011. október 1-jén 00.00 órakor fennálló állapot alapulvételével a természetes személyekről és a lakásokról nép- és lakásszámlálást (a továbbiakban: népszámlálást) kell tartani.

Az összeírás 2011. október 1. és 2011. október 31. között, a pótösszeírás 2011. november 1. és 2011. november 8. között történik.
A népszámlálási törvény szerint az adatszolgáltatás – a nemzetiségre, az anyanyelvre, a vallásra, a tartós betegségre és a fogyatékosságra vonatkozó kérdések kivételével – kötelező.
Az adatszolgáltatók kötelesek a népszámlálás körébe tartozó adatokat a valóságnak megfelelően megadni.

A számlálóbiztosok alapvető feladata az adatfelvétel végrehajtása a Központi Statisztikai Hivatal által készített útmutatóban található utasítások betartásával.
A 2011. évi népszámlálás előkészítésével, illetőleg lebonyolításával kapcsolatosan a későbbiekben további tájékoztatás készül a lakosság számára, amely az Önkormányzat honlapján, illetve a településen lévő hirdetőtáblákon kihelyezésre kerül.

Cserépváralja, 2011. augusztus 22.

Farmosi Zoltán
körjegyző

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük