Masinafesztivál Cserépváralja 2022. június 4-5-6.

masina_feszt_A4_v2

térkép 2oldal_javított0530_final

térkép 1oldal_javított0530_final

A pünkösdi hétvégén újra Masinafesztivál Cserépváralján. A Bükki Nemzeti Park ölelésében a 400 fős bükkaljai falu portáin három napon át befűtjük a masinákat és klasszikus népi fogásokkal, újragondolt receptekkel várjuk az érdeklődő vendégsereget! Parkold le az autód és fedezd fel sorban a nyitott portákat, kóstold meg a jobbnál jobb fogásokat! Kiegészítő programok, helyi kézművesek, érintetlen természeti környezet és sok vidámság vár mindenkit!

Helyszínek:
Szombaton 8, vasárnap 7 helyszínen fűtenek be a masináknak és más főző-sütő alkalmatosságoknak. A korán kelők számára már reggelivel is készülünk néhány állomáson. A falu több pontján menüsorral ellátott térkép segíti majd a tájékozódást.

Ételek:
Az eddigi tervek alapján legalább 25-féle étel fog elkészülni a két nap alatt. 6-féle leves fő majd (szigorúan lassan, gyöngyözve), lesznek káposztás fogások (errefelé inkább a gerslis verziókban), disznóságok minden mennyiségben (sült csülök, hurka-kolbász, pörc, stb…), valamint hal-, bárány-, és vadételek is kóstolhatóak. Nem maradhat el Váralján a krumplis lepény (de ezúttal nem lesz rá előjegyzési lehetőség), készülnek majd tócsnik és többféle krumplilángos is várható. (részletes lista hamarosan )

Programok:
– Szombaton és vasárnap 10 órától 2 órás könnyű erdei túra Kozma Attila (Kaptárkő Egyesület, Bükki Nemzeti Park) szakavatott túravezetésével
– Szombaton és vasárnap 15 órától 1 órás könnyű „Ismerd meg Váralját!” falutúra
– Mindhárom napon fotókiállítás a Cserépvár Étteremben Nagy József természetfotóiból
– Szombaton este 20.00-tól retro disco a Cserépvár Étteremben. Ezzel kapcsolatban készülünk némi meglepetéssel

Kézművesek:
– Nagy József/méz
– Nani szappan/kézműves kozmetikumok
– Morcsányi sajt/sajtok
– Kósik Anita – Virágos világom/ hímzett ajándékok, párnák
– Kriván Niki – Büxirup/ szörpök, teák, gyógynövények
– Pusoma kosárfonó
– Kovács-Piszkor Rita/házi lekvárok
Az autóval érkezőket kijelölt parkolóhelyek várják, hogy a faluban a gyalogos forgalom biztonságos és akadálymentes legyen.