Decemberi programok Cserépváralján

copy-of-christmas-sale

Decemberben újabb lendületet veszünk, újabb programokkal kedveskedünk a falu közösségének és az ide látogatóknak.

A decemberi programjainkat december 17.-n folytatjuk. Ekkor kerül megrendezésre a bejgli futás családi nap, amelynek keretein belül futóversenyt és túrázási lehetőséget szervezünk.

Útvonal leírások
5000méteres táv útvonala: A rajt helyszínétől 1km aszfalt várható, majd egy meredekebb partszakasz következik, ahol csúszós földút várható ( Az időjárástól függően). Ez a szakasz 1-1,5km utána végig aszfalt és lejtő vezet vissza a központba. Végig kijelölt útvonalon halad, jól látható jelzésekkel.

A turisztika előtt lesz a rajt. Tard felé indulunk el, jobb kanyar a Kossuth útra, a temető felé, majd be az erdőbe. Onnan elindulunk Cserépfalu felé, de miután kiértünk az aszfaltra egyből jobbra kanyarodunk. Lejövünk Cserépváralja felé az S kanyart elhagyva. Amint beérünk a faluba végig a főúton térünk vissza a turisztikai központ elé.
1500m: Végig aszfalt, kisebb szintemelkedéssel. . A Faluban a főutcáról indulva, a buszállomásnál bekanyarodunk a belső sorra a Rákóczi útra, majd az óvodánál teszünk egy kört a Jókai útra és az önkormányzati hivatal előtt jövünk vissza.
600m: Végig aszfalton. A turisztika előtti rajtvonaltól indulunk.
A gyerekeket mikulás csomaggal lepjük meg. Természetesen bejglit mindenki fogyaszthat, meleg teával vagy akár forralt borral.
Nagyszerű alkalom, hogy megismerkedjünk eme csodás falu látnivalóival.
Akik pedig nem szeretnének futni, csoportos túra indul 10:45 -tól a közeli kaptárkövekhez és a cserépvár romjaihoz. Gyülekező az étterem előtt!

 

Ebéd időben a túra vagy a futás résztvevői a Cserépvár étteremben egy tál meleg ételt és bejglit kapnak.
Rendezvény központ: Cserépváralja Cserépvár étteremben reggel 9órától nyitva
Itt lehet regisztrálni a futásra, egészen ¾ 10 ig! Öltözködési lehetőség a turisztikai központban
(A túrára nem kell regisztrálni)
Rajt: 10 órakor lesz
Nevezés: csak a hosszú távra (5000m) 1500 Ft.
Az ide érkezők azonban nem csak a sport programjainkat élvezhetik, hanem a karácsonyi vásárunkat is megtekinthetik.

A vásárban elsősorban kézműves saját készítésű tárgyakat fogunk árulni, a forró kenyérlángos és a zamatos forralt bor mellett. Két napos rendezvény lesz. 17 és 18-n várjuk a nézelődőket a vásárra.

December 18-n betlehemes előadás lesz a kiárusítás mellett. A műsoron meggyújtásra kerül a negyedik  láng és közben a gyerekek betlehemes előadását élvezhetjük.

A betlehemes műsor december 24-n ismét előadásra kerül a templomban a szentmisén. Este 10 órakor.

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt! Kellemes ünnepeket kívánunk!